Grotten van Kanne

Het is er donker. En muisstil. En toch kan je ter plaatse de verhalen van de Grotten van Kanne zien, horen en vooral voelen.

De metershoge koele gangen vormen een fascinerende wereld. Het kilometerslange stelsel werd eeuwen geleden achtergelaten door de blokbrekers. Gebouwen in Kanne en ver daarbuiten zijn opgetrokken uit de zachtgele kalksteen. Sindsdien is er al meer dan 500 jaar leven in deze thans desolaat ogende groeve. Als bergruimte voor dorpsbewoners, boeren, bakkers en wijnbouwers. Schuilplaats tijdens oorlogen. Of als kweekplaats van ondergrondse onze eigen ondergrondse rijkdom: de grotchampignon.

Boek een rondleiding, individueel of in groep

Boek het bezoek dat het best bij jou pas, met of zonder proevertje, en dwaal begeleid door de mysterieuze Riemstse mergelgangen.

Tip! Vergeet je jas of trui niet. Winter of zomer, in de Grotten van Kanne is het steeds 11 graden met een luchtvochtigheid van zo’n 96%.

Grotchampignonkwekerij

Wist je dat de grotchampignon uit Riemst erkend is als streekproduct? En dat je ze bovendien kan kopen in talrijke supermarkten over heel België? Maar de grotchampignonkwekerij bezoeken… Dat kan enkel in de Grotten van Kanne. Boek je bezoek via Grotten van Kanne VZW. Ontdek hier of in onze horecagids waar je van de ondergrondse smaakbom kan proeven.

Zelf aan de slag: mergelbewerking

Pottenbakken en mergelbewerken hebben hetzelfde rustgevende effect. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens de workshop mergelbewerking en laat je inspireren door het mysterieuze van het duistere gangenstelsel waar de workshop plaatsvindt.

logo riemst deel 2
Naar top