Fort van Eben-Emael

Op een steenworp van Riemst ligt het fort van Eben-Emael. Een oninneembare vesting, tientallen meters onder de grond. Of toch niet zo ininneembaar? Verken het ondergronds bastion en maak kennis met een belangrijk hoofdstuk over de Belgische oorlogsgeschiedenis.

Zo’n 5 kilometer aan donkere en koude gangen. Het Fort van Eben-Emael is een uniek ondergrond militair complex met een straf verhaal. Vandaag de dag is Fort Eben-Emael een fascinerende historische site. Gelukkig wel met verlichting en verwarming.

Bezoek het Fort

Op 10 mei 1940 werd Fort Eben-Emael aangevallen door Duitse troepen in het begin van de Tweede Wereldoorlog. Speciale Duitse zweefvliegtuigen zorgen voor een verrassingsaanval waar vandaag nog over gesproken wordt. Een bezoek aan Fort Eben-Emael biedt een boeiende inkijk in de militaire strategieën en gebeurtenissen van die tijd, waardoor je een dieper begrip krijgt van dit belangrijke stukje geschiedenis.

Wandelen op en rond het Fort

Op en rond het fort kan je wandelen, zo stevig als je wil. Hier zal de omvang het de militaire vesting pas echt duidelijk worden. Twee wandelroutes verbinden het Fort van Eben-Emael en het Riemstse dorp Kanne met elkaar:

Ook interessant...

logo riemst deel 2
Naar top