Brug van Vroenhoven

Of je Riemst nu met de wagen of de fiets doorkruist, deze architecturale parel op één van de invalswegen kan je niet missen. Het belevingscentrum dompelt je onder in twee boeiende Riemstse verhalen.

Klik. Het amfitheater onder de Brug van Vroenhoven is één van de fotohotspots van Riemst. En hou zeker de evenementenkalender in de gaten voor avondjes vol muziek of grappen. Het amfitheater leent zich perfect voor optredens en vertellingen.

Tweede Wereldoorlog

Het eerste verhaal gaat over het begin van de Tweede Wereldoorlog. Luister naar de verhalen van Vroenhovenaren die de bombardementen op 10 mei 1940 meemaakten. Deze getuigenissen en de rest van het bezoek zullen je niet onberoerd laten.

Tip! Elke eerste zondag van de maand is het belevingscentrum te bezoeken met gids!

Droomjob? Binnenschipper!

Altijd al eens willen weten hoe het leven van een binnenschipper eruit ziet? Via verschillende ervaringen zoals een simulator ontdek je het werk van een kapitein, hoe een sluis werkt en hoe bruggen over het Albertkanaal gebouwd worden.

Vergeet tijdens het bezoek niet uit het raam te kijken. Je krijgt niet geteld hoeveel ton aan goederen je op vrachtboten Vroenhoven ziet passeren.

logo riemst deel 2
Naar top