Wijnkasteel Genoels-Elderen

Je kan in Riemst een bezoek brengen aan het oudste wijnkasteel van België. Het Wijnkasteel Genoels-Elderen, een pionier van de Belgische wijnbouw. Op de landschapsglooiingen in en rond Genoelselderen strekken 22 hectaren aan wijngaarden zich uit.

Proeven op het wijnterras

Tijdens het hoogseizoen opent voor de trappen van het kasteel een wijnterras. Zelf noemen we deze locatie ‘het mooiste terras van Vlaanderen’. Je proeft de wijnen uit Genoelselderen met zicht op de rozentuin, het kasteel en het glooiende lanschap. Ook bij de rondleidingen hoort een proeverij naar keuze.

Boek je rondleiding

De lokale gidsen geven je een wijnbad. Figuurlijk natuurlijk. Je maakt kennis met de wijnranken en hun druiven, de wijnpersen een lekker geurende rozentuin en zelfs de muffe middeleeuwse wijnkelders.

Boek je rondleiding

Familie van Rennes

Sinds 1990 heeft de familie van Rennes de van oorsprong Romeinse wijncultuur nieuw leven ingeblazen. Vakmanschap wordt al generaties lang doorgegeven. Met Julia en Gabriel zet ondertussen de derde generatie wijnbouwers de kwaliteit van wijlen Jaap van Rennes door.

logo riemst deel 2
Naar top