6 bijzondergrondse ervaringen

We noemen ons in Riemst met trots ‘bijzondergronds’. Je beleeft hier niet enkel de pracht van ons bovengronds mergellandschap, maar je ontdekt ook een diepere laag in ons verhaal. Die ligt soms diep onder de grond verborgen, of komt bovengronds verrassend tot uiting.

1. Dwaal in ondergrondse mergelgangen

De eindeloze, muisstille en pikdonkere mergelgangen maken op iedereen indruk. Je kan ze bezoeken in de Grotten van Kanne of in de Mergelgrotten van Zichen.

De mergelgangen zijn uniek in Vlaanderen, maar de mergellaag onder Riemst geeft ons nog zoveel meer dan deze ene bijzondergrondse beleving.

2. Degusteer mergelwijnen

Wist je dat de wortels van de talrijke Riemstse wijnranken de mergellaag raken? Je proeft de ondergrond in onze frisse wijnen. Wijnkasteel Genoels-Elderen is een begrip. Het is het grootste en oudste wijnkasteel van België. Ook kleinschaliger wordt wijn verbouwd in Riemst. Zoals bij Wijndomein Vlijtingen en appelschuimproducent Cleuren Cuvees.

3. Geniet van het mergellandschap

Op het glooiend landschap vangen de wijnranken zon. En doorheen dat mergellandschap ligt voor onze gasten een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietsroutes. Slinger een heuvel op, of wandel doorheen de rust van waardevolle natuur.

4. Graaf diep in het verleden

Hoe je route ook loopt of waar je ook logeert, je komt in elk kerkdorp historische mergelgebouwen tegen. Ben je helemaal gebeten door het verleden? Ontdek dan ons erfgoed met de fietsapp Toer door Riemst of ontdek het lokaal oorlogsverhaal in de Brug van Vroenhoven

5. Landbouw: boven- en ondergronds!

De vruchtbare mergelgrond zorgt ervoor dat we een echte landbouwgemeente zijn. Bovengronds kan je het melkgeitenbedrijf van José Noelmans bezoeken, maar ook ondergronds zijn onze landbouwers actief. In de Grotten van Kanne wordt de grotchampignon geteeld. Een topproduct met een geweldig verhaal!

6. Proef de mergelsmaken in onze horeca

Mergelwijnen, lokale producten en een heuse grotchampignon. Dat moet je proeven in de Riemstse horeca. Ontdek in onze online horecagids in welke zaken je de Riemstse wijnen en de grotchampignon kan bestellen!

Welkom in Riemst!

Ondergronds dwalen, een stevige wandel- of fietstocht, wijn proeven, noem maar op. Onze bijzondere ondergrond heeft heel wat te bieden. En we weten dat je niet alle ervaringen op één dag tijd kan inplannen. Ontdek via het tabblad 'overnachten' ook de Riemstse logies op jouw maat. 

En bij deze alvast welkom in Riemst! 

logo riemst deel 2
Naar top