3 fietstips van Ceylin Alvarado

Geen betere manier om Riemst te verkennen dan met de fiets. En niemand beter om fietstips te vragen dan een wereldkampioene veldrijden. Sindskort woont Ceylin Alvarado met haar vriend Roy Jans in Riemst. De ideale uitvalsbasis voor zware trainingen is Riemst zeker. En tussendoor valt er ook heel wat moois te ontdekken. Ceylin deelt graag haar 3 favoriete plekjes in Riemst.

Slingerberg

"We zijn in Riemst komen wonen voor de glooiende wegen. En de mooiste weg, dat is zonder twijfel de Slingerberg. Het is een heel leuke klim om te doen en het uitzicht dat je in de velden krijgt is geweldig. Ik probeer de Slingerberg in elke trainingsrit vanuit Riemst te verwerken. Als je geen getrainde wielrenner bent, moet je echt geen schrik hebben. Zeker met een elektrische fiets zou ik niet twijfelen om ‘m even mee te pikken!"

Brug van Vroenhoven

"De Brug van Vroenhoven is me tijdens uitstapjes naar Maastricht beginnen opvallen. Het is een indrukwekkend bouwwerk dat je meteen in het oog springt. Op het einde van een trainingstocht is het ook leuk om er nog even halt te houden. Niet alleen om even te genieten van het landschap of een fotootje te nemen, maar ook voor een lekker ijsje. Daar kan ik wel van genieten na een dag op de fiets!"

Het mooiste plekje van Riemst is de bloesemdreef naar het Wijnkasteel!

Wijnkasteel

"Aan de andere kant van Riemst ligt het Wijnkasteel van Genoels-Elderen. Dat is ook echt een prachtige omgeving om te fietsen. Er liggen glooiende wegen rond het Wijnkasteel, waardoor het kasteel en de wijngaarden soms onverwacht opduiken. Met een beetje geluk rij je er tijdens het voorjaar door een roze bloesemdreef naartoe. Dat is echt mooi!"

"En de wijn zelf? Daar heb ik al veel goeds over gehoord! Ik moet dringend eens naar een proeverij wanneer mijn wielerseizoen gedaan is."

Ook interessant...

logo riemst deel 2
Naar top